Terug

Wij zijn gesloten van 17 februari t/m 23 februari. Bestellingen binnen deze periode worden in week 9 uitgeleverd.

  • Aanbevolen door dierenartsen
  • Hoogwaardige koud- en traagschuim
  • Beoordeeld met een 9.4

Onderhoud en verzorging

Onderhoud en verzorging

Ondanks dat ze soms aanvoelen als onze eigen kinderen, blijven honden dieren. De kans op vuil en viezigheid op het hondenkussen is daarom groot. Om uw MediDog orthopedisch hondenkussen toch in goede conditie te houden is het belangrijk om het hondenkussen regelmatig intensief te reiningen. Hiervoor geven wij u graag een aantal onderhoudstips. 

1. Orthopedisch hondenkussen met lederlook hoes

Om uw MediDog lederlook hondenkussen in goede conditie te houden dient het hondenkussen regelmatig behandeld te worden met een onderhoudsproduct. Het Leatherlook Clean & Care is een alles in één product: het reinigt, voedt en beschermt uw lederlook hondenkussen. Het geeft het oppervlak een frisse en verzorgde uitstraling en verwijderd eventuele vlekken snel en effectief. Belangrijk is om dit onderhoud vanaf het begin te doen en niet pas wanneer er vervuiling optreedt.

Verder regelmatig reinigen met een lauwe, vochtige doek en, indien noodzakelijk, kan er neutrale zeep (groene zeep) worden gebruikt. Vervolgens goed afdoen met schoon water en droogwrijven met een droge doek zodat er geen zeepresten achterblijven. Een zachte borstel kan worden gebruikt voor zware vervuiling. In de gevallen waarin ontsmetten vereist is, kan het vinyl oppervlak worden schoongemaakt met een oplossing van een ontsmettingsmiddel opgegeven door de fabrikanten.

Aanbevolen producten: Leatherlook Clean & Care, Cleantex Vlekverwijderaar

Let op! Wij raden het gebruik van oplosmiddelen, bleekmiddelen, schuurmiddelen, synthetische detergenten, boenwas of spuitbussen ten zeerste af. Het gebruik van dergelijke middelen leidt tot uitdroging van het materiaal waardoor er scheuren ontstaan in de hoes.

2. Orthopedisch hondenkussen met velours hoes

Bovenzijde regelmatig uitkloppen en/of stofzuigen zodat het vuil niet tussen de opstaande vezels van het stof gaat zitten. De velours bovenzijde kan op 30 graden met de hand gewassen worden. De zijkanten kunnen met een vochtige doek en, indien noodzakelijk, met groene zeep worden afgedaan. Vervolgens goed afdoen met schoon water. Geadviseerd wordt om eventuele vlekken direct te verwijderen.

Aanbevolen producten: Cleantex Vlekverwijderaar

Let op! Na veelvuldig wassen verdwijnt de Teflon behandeling.

3. Orthopedisch hondenkussen met stoffen hoes

Bovenzijde regelmatig uitkloppen en/of stofzuigen zodat het vuil niet tussen de opstaande vezels van het stof gaat zitten. De hoes kan op 30 graden in de wasmachine gewassen worden. Drogen in de wasdroger wordt afgeraden, mits de wasdroger op lage temperatuur (30/40 graden) kan drogen.  

Aanbevolen producten: Cleantex Vlekverwijderaar 

4. Beschermhoes of losse stoffen hoes

Bovenzijde regelmatig uitkloppen en/of stofzuigen zodat het vuil niet tussen de opstaande vezels van het stof gaat zitten. De hoes kan op 30 graden in de wasmachine gewassen worden. Drogen in de wasdroger wordt afgeraden, mits de wasdroger op lage temperatuur (30/40 graden) kan drogen.  

Aanbevolen producten: Cleantex Vlekverwijderaar 

Het openen en sluiten van de hoes

Wilt u de hoes van het hondenkussen halen, dan is enige zorgvuldigheid vereist. De schuimenvulling van het hondenkussen wordt namelijk omhuld door een kous die bij onjuist gebruik vast kan komen te zitten in de rits.

Hoe ritst u de hoes los? Rits de rits een klein stukje open. Ga met uw hand onder de hoes en druk het schuim in. Rits vervolgens de rits voorzichtig open terwijl u uw hand meeschuift onder de hoes en het schuim indrukt. De rits rolt als het ware over uw hand open zodat het vastlopen van de rits in de binnenvulling kan worden voorkomen. 

Plaats de binnenvulling weer terug in de binnenhoes. Druk met uw hand opnieuw het schuim in en rits vervolgens, terwijl u uw hand meeschuift onder de hoes, de hoes voorzichtig dicht. De rits schuift als het ware over uw hand dicht zodat het vastlopen van de rits in de binnenvulling wordt voorkomen. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Orthopedischhondenkussen.nl 9,4 / 10 - 230 Reviews @ WebwinkelKeur
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen