Terug

  • Aanbevolen door dierenartsen
  • Hoogwaardige koud- en traagschuim
  • Beoordeeld met een 9.4

Over MediDog orthopedisch hondenkussen

Op zoek naar een orthopedisch hondenbed voor uw trouwe viervoeter? Orthopedischhondenkussen.nl is specialist op het gebied van orthopedische hondenkussens. In tegenstelling tot de vele inferieure "orthopedische" hondenkussens die hedendaags worden aangeboden, streven wij dag in, dag uit naar een kwalitatief hoogwaardig product dat doet wat het belooft: een waardevolle bijdrage leveren in het verminderen van stijfheid in de gewrichten, het soepeler bewegen en het gemakkelijker overeind komen.

Dit alles doen wij onder de merknaam MediDog: een merk dat garant staat voor kwalitatief hoogwaardige orthopedische hondenkussens. Wij zijn dan ook erg trots dat ons product wordt aanbevolen door dierenartsen en door onze klanten gewaardeerd wordt met een gemiddelde score van een 9.4 op basis van 240+ beoordelingen

Wat is de werking van het MediDog orthopedisch hondenkussen?

Het MediDog hondenkussen is een veel gekozen hulpmiddel voor honden die last ondervinden aan de gewrichten als gevolg van erfelijkheid, overbelasting of aandoeningen (HD, ED, artrose, reuma, hernia etc.). Om de kwaliteit en levensduur van onze producten te kunnen waarborgen bestaat het MediDog orthopedisch hondenkussen uitsluitend uit hoogwaardige, Nederlands fabrikaat, schuimen.

De toplaag van het hondenkussen bestaat uit traagschuim. Traagschuim is een materiaal dat reageert op gewicht en warmte. Daarnaast is een dragende kern onder een traagschuim toplaag noodzakelijk om de gewrichten op te vangen zodat doorzakken tot op de grond wordt voorkomen. Het MediDog orthopedisch hondenkussen beschikt daarom over een ondersteunende laag koudschuim. Ons type koudschuim kenmerkt zich door duurzame veerkracht en een lange levensduur. De onregelmatige, open celstructuur in het koudschuim zorgt voor een hoog ventilerend vermogen en een goede vochtafvoer. 

Wat doet deze combinatie van koud- en traagschuim precies? Door het lichaamsgewicht in combinatie met de lichaamswarmte zakt de hond licht weg in de traagschuim toplaag. Drukpunten worden weggenomen wat resulteert in een orthopedisch correcte uitlijning van de wervelkolom en optimale ondersteuning aan spieren en gewrichten. Daarnaast zorgt de dikte van de schuimen ervoor dat bodemkou niet in het hondenkussen kan trekken waardoor uw hond, ongeacht de ondergrond, behaaglijk warm en knus ligt. Tot slot zorgt de combinatie van koud- en traagschuim niet alleen voor nauwkeurige ondersteuning, het biedt uw hond tevens een comfortabele rustperiode.

Benieuwd naar de werking van het orthopedisch hondenkussen? Bekijk in slechts twee minuten de werking van het MediDog orthopedisch hondenkussen.

Verschillen in "orthopedische" hondenkussens

Er zijn tegenwoordig talloze orthopedische hondenkussens verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Dat kan het voor u als baasje lastig maken om een juiste keuze te maken voor uw hond. Helaas maken aanbieders van hondenkussens maar al te vaak misbruik van de onwetendheid van de consument. Velen beweren orthopedische hondenkussens te leveren die de naam “orthopedisch” niet zouden mogen dragen. Deze kussens bestaan uit inferieure (veelal Chinese) materialen die een orthopedische werking absoluut niet kunnen garanderen. Enkele voorbeelden van materialen die geen orthopedische werking waarmaken:

1. Koudschuim en/of traagschuim met een lage densiteit

De kwaliteit van schuimen wordt doorgaans uitgedrukt in een zogenoemde SG-waarde. Hoe hoger de SG-waarde, des te beter de veerkracht en de levensduur van het schuim. In het MediDog orthopedisch hondenkussen zijn enkel hoge kwaliteit schuimen verwerkt die tevens gebruikt worden in medische matrassen voor mensen met gewrichtsklachten. 

2. Een enkele laag koudschuim of traagschuim

Vele "orthopedische" hondenkussens bestaan uitsluitend uit een enkele laag traagschuim. Een dragende kern is echter cruciaal voor een goede ondersteuning. Aangezien traagschuim reageert op gewicht en warmte zal uw hond, bij het ontbreken van een dragende kern, net zo lang wegzakken in de traagschuim toplaag totdat hij/zij de grond raakt. Dit veroorzaakt drukpunten wat niet bevorderlijk is voor de gewrichten van uw hond.

3. Goedkope, inferieure vulling

Ook kan het zijn dat hondenkussens gevuld zijn met goedkope, inferieure materialen zoals schuimrubbervlokken, EPS-parels of polyestervezels en deze onder het label "orthopedisch" worden aangeboden. Het is niet voor niets dat deze zogenaamd "orthopedische" hondenkussens vele malen goedkoper zijn. Het gezegde 'goedkoop is duurkoop' is hier dan ook van toepassing: niet alleen wordt aan het uiteindelijke doel voorbij geschoten, namelijk het behaaglijker maken van het leven van uw hond, ook is de levensduur van deze inferieure hondenkussens vele malen korter waardoor u het hondenkussen eerder zult moeten vervangen.

Verkrijgbare maten, hoezen en kleuren

Een orthopedisch hondenkussen moet lang mee gaan, vinden wij. Daarom stellen wij kwaliteit hoog in het vaandel. Wat voor onze schuimenvulling geldt, geldt ook voor onze hoezen: uitsluitend A-kwaliteit materialen volstaan om een kwalitatief hoogwaardig hondenkussen te ontwikkelen dat een lange levensduur kent. De MediDog hoezen zijn daarom verworven van duurzame meubelstoffen en zijn verkrijgbaar in verschillende varianten.

  MediDog velvet MediDog cube MediDog leatherlook soft MediDog leatherlook firm
Ligcomfort Zacht Zacht Zacht Stevig
Slijtweerstand Hoog Hoog Hoog Zeer hoog
Waterdicht Nee Nee Ja* Ja*
Uitwasbaar Ja, 30 graden Ja, 30 graden Nee Nee
Ventilerend vermogen Zeer hoog Zeer hoog Hoog Hoog
Maten S t/m XL S t/m XL S t/m XL S t/m XL

* De lederlook stof is waterdicht. Echter, de naden van de hoes zijn niet waterdicht. Geadviseerd wordt daarom om overmatige blootstelling aan (lichaams)vocht te voorkomen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Orthopedischhondenkussen.nl 9,4 / 10 - 284 Reviews @ WebwinkelKeur
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen